HET AANBOD VAN ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG

 

* Zang- en Wandelvakanties

Zangvakanties Zuid-Limburg organiseert zang- en wandelvakanties in het Limburgse Heuvelland voor ervaren koorzangers. Tijdens deze zangvakanties studeren we onder leiding van een professionele dirigent, een speciaal voor de betreffende vakantie samengesteld programma in, dat eenmalig wordt uitgevoerd tijdens een concert in de regio. We streven daarbij een hoog muzikaal niveau na, wat vraagt om ruime koorervaring, kwaliteit en inzet van de zangers. Naast deze muzikale ambitie, zijn ontspanning en gezelligheid twee belangrijke pijlers in ons aanbod. Daarom verblijven we in een groepsaccommodatie met gedeelde living en keuken, bieden we een aantal gezamenlijke maaltijden aan én kun je na de dagelijkse koorrepetities deelnemen aan een aantal begeleide wandelingen door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om de regio op eigen gelegenheid te ontdekken! 

* Zangweekenden


Naast de zang- en wandelvakanties organiseert Zangvakanties Zuid-Limburg jaarlijks ook enkele zangweekenden. Deze vinden plaats in Eys of het mooie Maastricht. In twee dagen tijd wordt een muzikaal programma ingestudeerd dat op zondagmiddag wordt uitgevoerd in de St. Janskerk op het Vrijthof van Maastricht of in de barokke kerk van Eys. Onze zang- weekenden zijn toegankelijk voor ervaren en minder ervaren koorzangers; plezier staat voorop! 

ORGANISATIE ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG

Zangvakanties Zuid-Limburg is het initiatief van dirigent Wim Vluggen en bevlogen sopraan Danielle Posthumus. Tijdens een gezamenlijke wandeltocht door het prachtige Heuvelland ontstond in het voorjaar van 2021 het idee om zang- en wandelvakanties te gaan organiseren in Zuid-Limburg. In de wandelingen die volgden werden de plannen verder geconcretiseerd en verschillende verblijfslocaties verkend. De eerste edities van de Zangweek en Zangweekend in 2022 en 2023 waren zeer geslaagd. We kijken dan ook uit naar meer onvergetelijke zangevents in de toekomst!