ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG

ZINGEN & WANDELEN IN HET HEUVELLAND


Hieronder vind je een overzicht van de geplande projecten in 2024. Met daaronder ook een toelichting op het gevraagde zangniveau voor elk project. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Doe alvast een vooraanmelding via het formulier op deze pagina. Dan ontvang je bericht van ons zodra de officiële aanmeldpagina van het betreffende project online staat. 

 

Zangweekend met Wereldmuziek voor Gemengd Koor 
Wanneer: vrijdag 8 - maandag 11 maart 2024
Waar: Eys & Gulpen 
Muzikaal Programma: Koorbewerkingen van Volksmuziek uit alle werelddelen.
Zangniveau: ♪♪

Zangweekend 'Songs for Malawi' voor Gemengd Koor
Wanneer: zaterdag 1 - zondag 2 juni 2024 
Waar: Maastricht
Muzikaal Programma: Afrikaanse Volksmuziek 
Zangniveau: ♪

Zangweek voor Vrouwenkoor - muzikaal programma volgt
Wanneer: maandag 15 - maandag 22 juli 2024
Waar: Eys
Muzikaal Programma volgt. 
Zangniveau: ♪♪♪♪

Zangweek voor Vrouwenkoor - muzikaal programma volgt
Wanneer: zaterdag 19 oktober - vrijdag 25 oktober 2024
Waar: Eys
Muzikaal Programma volgt. 
Zangniveau: ♪♪♪


Zangweekend 'Christmas Carols' voor Gemengd Koor 
Dit project is helaas komen te vervallen en zal doorschuiven naar december 2025.


Toelichting Zangniveaus

♪ Beginnend: Je hebt weinig of geen ervaring met zingen in een koor, maar je bent wel in staat om een melodie zuiver en toonvast na te zingen. Ook als je naast iemand staat die een andere partij zingt. 

♪♪ Half-gevorderd: Je hebt ervaring met zingen in een koor. Je zingt zuiver en toonvast, zowel melodisch en ritmisch. Je hebt een goed toongeheugen en beschikt over de basale zang- en ademtechniek.

♪♪♪ Gevorderd: Je hebt ervaring met het zingen van meer complexe meerstemmige koormuziek. Je kunt ook moeilijkere passages stem-technisch aan, bijvoorbeeld snelle noten of grote sprongen. Je bent in staat om zelfstandig een partij voor te bereiden (met behulp van midi-files en/ of piano). Een digitale stemtest kan onderdeel uitmaken van de aanmeldprocedure. 

♪♪♪♪ Zeer gevorderd: je hebt ruime ervaring in het zingen van complexe meerstemmige koormuziek, bij voorkeur ook in een kleiner ensemble. Je hebt eventueel ervaring met het zingen van solo's. Je bent in staat om opmerkingen en aanwijzingen om te zetten in klinkend resultaat (bijvoorbeeld intonatie, ritmiek). Je kunt van een complex koorwerk je partij volledig zelfstandig instuderen. Voor dit niveau geldt dat een online auditie onderdeel uitmaakt van de aanmeldprocedure. 

AANMELDEN 2024