ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG 

ZINGEN EN WANDELEN IN HET HEUVELLAND


MUZIKAAL PROGRAMMA ZANGWEEKEND MAART 2024

Speciaal voor dit zangweekend stelt dirigent Wim Vluggen een gevarieerd muzikaal programma samen met bewerkingen van volksmuziek voor gemengd koor, uit alle uithoeken van de wereld. Van India tot Ecuador en van Australië tot Mongolië. Oftewel; een uniek en zeker ook uitdagend repertoire! 

Hieronder de voorlopige selectie voor dit zangweekend, met onder aan de pagina ook een link naar een uitvoering op YouTube.

1. Shenandoah - Piers McLeish (USA)

2. Hanacpachap (Ecuador)

3. Dravidian Dithyramb - Vivtor Paranjoti (India)

4. Tunggare - Stephen Leek (Australië) 

5. Haru no hi urara (canon) - Ichiro Suzuki (Japan)

6. Nginesi ponono - Michael Gohl (Zuid-Afrika)

7. Dörven Dalai - Yongrub (Mongolië) 

8. Kua Rongo Mai Koe - Eddy Quaid (New Zeeland) 

  ZANGNIVEAU

  Half-Gevorderd

  Dit zangweekend is bedoeld voor amateur zangers en zangeressen met enige koorervaring. Je zingt zuiver en toonvast, zowel melodisch en ritmisch. Je hebt een goed toongeheugen en beschikt over de basale zang- en ademtechniek.

  VOORBEREIDING

  Deelnemers ontvangen de partituren voorafgaand aan het weekend, waarbij ook midifiles beschikbaar worden gesteld om de eigen partijen al wat te kunnen voorbereiden. 

  TOELICHTING ZANGNIVEAUS ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG

  * Beginnend: Je hebt weinig of geen ervaring met zingen in een koor, maar je bent wel in staat om een melodie zuiver en toonvast na te zingen. Ook als je naast iemand staat die een andere partij zingt. 

  ** Half-gevorderd: Je hebt ervaring met zingen in een koor. Je zingt zuiver en toonvast, zowel melodisch en ritmisch. Je hebt een goed toongeheugen en beschikt over de basale zang- en ademtechniek.

  *** Gevorderd: Je hebt ervaring met het zingen van meer complexe meerstemmige koormuziek. Je kunt ook moeilijkere passages stem-technisch aan, bijvoorbeeld snelle noten of grote sprongen. Je bent in staat om zelfstandig een partij voor te bereiden (met behulp van midi-files en/ of piano). Een stemtest kan deel uitmaken van de aanmeldprocedure.

  **** Zeer gevorderd: je hebt ruime ervaring in het zingen van complexe meerstemmige koormuziek, bij voorkeur ook in een kleiner ensemble. Je hebt eventueel ervaring met het zingen van solo's. Je bent in staat om opmerkingen en aanwijzingen om te zetten in klinkend resultaat (bijvoorbeeld intonatie, ritmiek). Je kunt van een complex koorwerk je partij volledig zelfstandig instuderen. Voor dit niveau geldt dat een online auditie vast onderdeel uitmaakt van de aanmeldprocedure. 

   


  MEER INFORMATIE


  ENTHOUSIAST? MELD JE AAN!

  Ben je na het beluisteren van de muziek van het muzikale programma voor het Zangweekend Wereldmuziek enthousiast geworden om deel te nemen? Meld je dan snel aan!