ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG

ZINGEN & WANDELEN IN HET HEUVELLAND


In 2024 organiseren we twee Zang- en Wandelvakanties voor vrouwenkoor; één editie in de zomer en één in de herfst. Op dit moment zijn we druk bezig de laatste hand te leggen aan het dagprogramma en het muzikale programma voor beide weken. Zodra dit vast staat, komt de aanmeldpagina online en kun je je aanmelden voor deze projecten.

Wil je verzekerd zijn van een plekje? Doe alvast een vooraanmelding via het formulier op deze pagina. Dan ontvang je bericht van ons zodra de officiële aanmeldpagina van het betreffende project online staat. Hieronder alvast de data van beide projecten:

Zangweek voor Vrouwenkoor - muzikaal programma volgt
Wanneer: maandag 15 - maandag 22 juli 2024
Waar: Eys
Muzikaal Programma volgt. 
Zangniveau: ♪♪♪♪

Zangweek voor Vrouwenkoor - muzikaal programma volgt
Wanneer: zaterdag 19 oktober - vrijdag 25 oktober 2024
Waar: Eys
Muzikaal Programma volgt. 
Zangniveau: ♪♪♪

 

We hebben besloten de muzikale lat voor de Zomer Zangweek nog iets hoger te leggen. Dat betekent dat we voor deze week op zoek zijn naar sopranen en alten met een zeer gevorderd zangniveau. Voor deze week gaan we werken met een verplichte online auditie. De Zangweek in de herfst is (net als de eerdere edities van de Zang- en Wandelvakantie) bedoeld voor zangeressen met een gevorderd zangniveau. 


Toelichting Zangniveaus

♪ Beginnend: Je hebt weinig of geen ervaring met zingen in een koor, maar je bent wel in staat om een melodie zuiver en toonvast na te zingen. Ook als je naast iemand staat die een andere partij zingt. 

♪♪ Half-gevorderd: Je hebt ervaring met zingen in een koor. Je zingt zuiver en toonvast, zowel melodisch en ritmisch. Je hebt een goed toongeheugen en beschikt over de basale zang- en ademtechniek.

♪♪♪ Gevorderd: Je hebt ervaring met het zingen van meer complexe meerstemmige koormuziek. Je kunt ook moeilijkere passages stem-technisch aan, bijvoorbeeld snelle noten of grote sprongen. Je bent in staat om zelfstandig een partij voor te bereiden (met behulp van midi-files en/ of piano). Een digitale stemtest kan onderdeel uitmaken van de aanmeldprocedure. 

♪♪♪♪ Zeer gevorderd: je hebt ruime ervaring in het zingen van complexe meerstemmige koormuziek, bij voorkeur ook in een kleiner ensemble. Je hebt eventueel ervaring met het zingen van solo's. Je bent in staat om opmerkingen en aanwijzingen om te zetten in klinkend resultaat (bijvoorbeeld intonatie, ritmiek). Je kunt van een complex koorwerk je partij volledig zelfstandig instuderen. Voor dit niveau geldt dat een online auditie onderdeel uitmaakt van de aanmeldprocedure. 

AANMELDEN 2024