ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG 

ZINGEN EN WANDELEN IN HET HEUVELLAND


MUZIKAAL PROGRAMMA ZANGWEEK HERFST 2024

Voor deze zangweek stelt dirigent Wim Vluggen een gevarieerd en uitdagend muzikaal programma samen met muziek voor vrouwenkoor uit de Lage Landen. De muziekstukken variëren in moeilijkheidsgraad; sommige werken zijn geschreven voor SSAA-bezetting, andere zijn verder gediviseerd. Dit maakt dat ruime koorervaring en de vaardigheid om de muziek voorafgaand aan de zangweek zelfstandig in te studeren gewenst is. Een stemtest kan deel uitmaken van het aanmeldproces. 

Hieronder een voorselectie van het muzikale programma:

 • Salve Regina - Hendrik Andriessen (NL)
 • L’occasion manquée - Henk Badings (NL)
 • J’ai descendu dans mon jardin - Henk Badings (NL)
 • This we know - Kurt Bikkembergs (B)
 • Regina Caeli - Andries de Braal (NL)
 • De bello Gallico - Erika Budai (B)
 • Une ménagerie minuscule - Roland Coryn (B)
 • Cantique de Jean Racine - Jean Lambrechts (NL)
 • Salve Regina - Jean Lambrechts (NL)
 • O sacrum Convivium - Rien Rats (NL)
 • Lascia filli mi acara - Jan Pieterszn. Sweelinck (NL)    
 • Introduction (8 songs of innocence) - André Laporte (B)
 • A cradle song (8 songs of innocence) - André Laporte (B)                                            

TOELICHTING ZANGNIVEAUS 

* Beginnend: Je hebt weinig of geen ervaring met zingen in een koor, maar je bent wel in staat om een melodie zuiver en toonvast na te zingen. Ook als je naast iemand staat die een andere partij zingt. 

** Half-gevorderd: Je hebt ervaring met zingen in een koor. Je zingt zuiver en toonvast, zowel melodisch en ritmisch. Je hebt een goed toongeheugen en beschikt over de basale zang- en ademtechniek.

*** Gevorderd: Je hebt ervaring met het zingen van meer complexe meerstemmige koormuziek. Je kunt ook moeilijkere passages stem-technisch aan, bijvoorbeeld snelle noten of grote sprongen. Je bent in staat om zelfstandig een partij voor te bereiden (met behulp van midi-files en/ of piano). Een stemtest kan deel uitmaken van de aanmeldprocedure.

**** Zeer gevorderd: je hebt ruime ervaring in het zingen van complexe meerstemmige koormuziek, bij voorkeur ook in een kleiner ensemble. Je hebt eventueel ervaring met het zingen van solo's. Je bent in staat om opmerkingen en aanwijzingen om te zetten in klinkend resultaat (bijvoorbeeld intonatie, ritmiek). Je kunt van een complex koorwerk je partij volledig zelfstandig instuderen. Voor dit niveau geldt dat een online auditie vast onderdeel uitmaakt van de aanmeldprocedure. 

 

ZANGNIVEAU

GEVORDERD

Deze Zangweek is bedoeld voor sopranen en alten die ervaring hebben met het zingen van meer complexe meerstemmige koormuziek. Je kunt ook moeilijkere passages stem-technisch aan, bijvoorbeeld snelle noten of grote sprongen. Je bent in staat om zelfstandig een partij voor te bereiden (met behulp van midi-files en/ of piano). 


STEMTEST

Afhankelijk van je koorervaring kan een online stemtest deel uitmaken van de aanmeldprocedure. Mochten we je hiervoor uitnodigen, ontvang je de partituur en een midi-file van een van de muziekstukken, met de vraag om je partij in te studeren en ons hiervan een opname (geluid of video) toe te sturen. 


VOORBEREIDING

Deelnemers ontvangen de partituren ruim voorafgaand aan de zangweek. Er wordt verwacht dat iedereen haar partijen thuis zelfstandig instudeert (met behulp van midifiles), zodat de repetities tijdens de week gebruikt kunnen worden voor samenklank en muzikale afwerking. 


MEER INFORMATIE


ENTHOUSIAST? MELD JE AAN!

Ben je na het beluisteren van de muziek van het muzikale programma voor de Zomer Zangweek voor gevorderd zangniveau enthousiast geworden om deel te nemen? Meld je dan snel aan!