ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG 

ZINGEN EN WANDELEN IN HET HEUVELLAND


MUZIKAAL PROGRAMMA SONGS FOR MALAWI 2024

Speciaal voor dit zangweekend stelt dirigent Wim Vluggen een grotendeels nieuw muzikaal programma samen met Afrikaanse muziek voor gemengd koor. Hieronder de eerste geselecteerde stukken:


  1. Singabahambayo

  2. Maningi daba

  3. Senzeni na

  4. Shiloyini makanana

  5. Bawo thixo somandla

   ZANGNIVEAU

   BEGINNER

   Bij dit zangweekend staat plezier voorop! Dit betekent dat koorervaring niet noodzakelijk is om te kunnen deelnemen aan dit weekend. Uiteraard is het wel van belang dat je zuiver en toonvast kunt zingen.

   VOORBEREIDING

   Deelnemers ontvangen de partituren voorafgaand aan het weekend. De muziek wordt tijdens het weekend ingestudeerd; het is niet nodig om de partijen al vooraf voor te bereiden. 


   TOELICHTING ZANGNIVEAUS ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG

   * Beginnend: Je hebt weinig of geen ervaring met zingen in een koor, maar je bent wel in staat om een melodie zuiver en toonvast na te zingen. Ook als je naast iemand staat die een andere partij zingt. 

   ** Half-gevorderd: Je hebt ervaring met zingen in een koor. Je zingt zuiver en toonvast, zowel melodisch en ritmisch. Je hebt een goed toongeheugen en beschikt over de basale zang- en ademtechniek.

   *** Gevorderd: Je hebt ervaring met het zingen van meer complexe meerstemmige koormuziek. Je kunt ook moeilijkere passages stem-technisch aan, bijvoorbeeld snelle noten of grote sprongen. Je bent in staat om zelfstandig een partij voor te bereiden (met behulp van midi-files en/ of piano). Een stemtest kan deel uitmaken van de aanmeldprocedure.

   **** Zeer gevorderd: je hebt ruime ervaring in het zingen van complexe meerstemmige koormuziek, bij voorkeur ook in een kleiner ensemble. Je hebt eventueel ervaring met het zingen van solo's. Je bent in staat om opmerkingen en aanwijzingen om te zetten in klinkend resultaat (bijvoorbeeld intonatie, ritmiek). Je kunt van een complex koorwerk je partij volledig zelfstandig instuderen. Voor dit niveau geldt dat een online auditie vast onderdeel uitmaakt van de aanmeldprocedure. 

    


   ENTHOUSIAST? MELD JE AAN!

   Ben je na het beluisteren van de muziek van het muzikale programma voor het enthousiast geworden om deel te nemen? Meld je dan snel aan!