ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG

VERZORGT OP VERZOEK EEN ZANG- EN WANDELWEEKEND IN GRONINGEN


Als de Groningse streektaalzanger Klaas Spekken na zijn deelname aan een zangweekend in Zuid-Limburg zo enthousiast is over het concept van zingen en wandelen, dat hij de vraag voorlegt of we dit ook zo willen organiseren in 'zijn Westerwolde', wat doe je dan?

Even nadenken toch... want een zangweekend organiseren in Groningen is niet direct voor de hand liggend voor een organisatie die de naam 'Zangvakanties Zuid-Limburg' draagt. Maar het enthousiasme over deze unieke samenwerking ver over de provinciegrenzen heen, deed ons besluiten 'ja' te zeggen tegen deze muzikale ontmoeting in het Hoge Noorden! 

Nieuwsgierig naar de invulling van dit bijzondere zangweekend? Op deze pagina vind je alle informatie.
Heb je nog een vraag? Laat het ons weten! Ben je enthousiast?


Zangweekend Groningen

Het weekend start op vrijdag 6 september rond het middaguur met koffie en Limburgse vlaai bij Hoeve de Staakenborgh in het Groningse Bourtange. Voor de wandel-liefhebbers is er 's middags een mooie begeleide wandeling door de natuur van Westerwolde. Na een gezamenlijk diner (optioneel) bij de Staakenborgh vindt 's avonds de eerste repetitie plaats. 

Ook op zaterdag en zondag wordt overdag gerepeteerd aan het muzikale programma dat we op zondagmiddag uitvoeren in het Landshuys in Bourtange. Zaterdagavond verzorgt de Groningse zanger Klaas Spekken een muzikaal avondprogramma. Na het ontbijt op maandagochtend sluiten we het weekend af.


MUZIEK

ZANGNIVEAU

Half-Gevorderd

Voor dit weekend stelt dirigent Wim Vluggen een gevarieerd en interessant muzikaal programma samen binnen het thema 'Zuid ontmoet Noord'. Met muziek voor gemengd koor uit Zweden, Noorwegen en Finland, uit Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika en natuurlijk uit Groningen en Limburg! 


VERBLIJF

We verblijven in de Staakenborgh in het Groningse Bourtange; een sfeervolle monumentale herberg uit 1687. In deze prachtig in het groen gelegen boerderij beschikken we over acht 2-persoonskamers met gedeeld sanitair. In de ruime living van de boerderij wordt overdag gerepeteerd. Op het terrein liggen nog zes buitenkamers voor twee personen, met eigen sanitair. En ook de vijf 'ministekjes' met eigen sanitair zijn dit weekend gereserveerd voor het Zangweekend 'Zuid ontmoet Noord'. 

 KOSTEN & AANMELDEN ZANGWEEKEND

Voor deelname aan dit Zangweekend zijn er verschillende mogelijkheden; wanneer je in de buurt woont of zelf je verblijf wil regelen, bedragen de deelnamekosten 125 euro. Dit is inclusief lunch op zaterdag en zondag en koffie/ thee, fruit en wat lekkers bij de repetities. 

Wil je graag gebruik maken van het verblijf in een van de accommodaties van de Staakenborgh, dan zijn de deelnamekosten 320 euro voor verblijf op een 2-persoonskamer in de boerderij (met gedeeld sanitair) en 355 euro voor verblijf in een van de buitenkamers of ministekjes voor twee personen (met eigen sanitair). Beide bedragen zijn inclusief drie nachten verblijf met uitgebreid ontbijtbuffet, verzorgde lunch op zaterdag en zondag, fruit en wat lekkers bij de repetities, koffie en Limburgse vlaai bij ontvangst en de mogelijkheid om deel te nemen aan de begeleide wandeling op vrijdagmiddag. 

Klik hieronder voor meer informatie over de kosten en voorwaarden van het Zangweekend 'Zuid ontmoet Noord' van Zangvakanties Zuid-Limburg. Of meld je aan


ERVARINGEN VAN ANDERE DEELNEMERS 

Ondergedompeld in een muzikaal bad, alles was tot in de puntjes geregeld door Danielle en bovenal heerlijk gezongen met Wim de koorkunstenaar en een gezellige groep medezangers en -zangeressen. Wat fijn dat er zoveel mannenstemmen waren, heerlijk die warme en stevige basis in het koor.
Ik ben er volgend jaar weer bij!

Top dirigent en organisatie. Of het nu gaat om Afrikaanse koormuziek of Europese koormuziek: het blijft een genot om o.l.v. dirigent Wim Vluggen de liederen in te studeren. De organisatie zit goed in elkaar en alles gaat zeer vriendelijk en professioneel. Heel fijn om mee te maken.

5 Sterren! Tot in de puntjes verzorgd. Inspirerende muzikale leiding. Leuk repertoire. Hebben genoten van het samenzijn met zulke lieve mensen. Ook aan te bevelen voor muzikaal onderlegde families die graag samen zingen.