ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG 

VERZORGT OP VERZOEK EEN ZANG- EN WANDELWEEKEND IN GRONINGEN


VERBLIJF ZangweekEND Zuid ontmoet noord'

Tijdens het Zangweekend 'Zuid ontmoet Noord' verblijven we in de vesting Bourtange. Dit dorpje, gelegen in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen, vlak bij de Duitse grens), is een uniek historisch verdedigingswerk. Onderaan deze pagina lees je hier meer over! In Bourtange verblijven we in de sfeervolle monumentale hoeve 'De Staakenborgh' uit 1687. Lees verder voor een sfeerimpressie van deze groepsaccomodatie. 

Hoeve de Staakenborgh - Een Sfeerimpressie

In de boerderij beschikken we over acht 2-persoons slaapkamers, met gedeeld sanitair. Er is één badkamer met twee douches en een toilet, één badkamer met een douche en een toilet en één apart toilet. We repeteren in de woonkamer van de boerderij, waarvan we ook de keuken tot onze beschikking hebben. Verder zijn er op het terrein zes buitenkamers met elk eigen sanitair, die geschikt zijn voor twee personen. En aan de rand van het terrein liggen vijf ministekjes, eveneens geschikt voor twee personen en met eigen sanitair. Dit alles is in het weekend van 6 - 9 september 2024 gereserveerd voor de deelnemers van het Zangweekend 'Zuid ontmoet Noord' van Zangvakanties Zuid-Limburg!  

de Buitenkamers

de Mini-stekjes


Over Bourtange 

Vesting Bourtange werd eind zestiende eeuw gebouwd als verdedigingswerk in de Tachtigjarige Oorlog. Vanaf de bastions kon je in alle richtingen uitkijken naar vijanden. Of eigenlijk naar hoe vijandelijke troepen troosteloos wegzakten in het omringende moeras. 

Het hedendaagse Bourtange is volledig hersteld naar de situatie van die tijd, inclusief wallen, grachten en roodgeverfde ophaalbruggen. Maar daarnaast is Bourtange ook gewoon een dorp met moderne inwoners. En dat was vroeger precies zo. In de vesting woonden militairen met hun gezin en burgers die met van alles hielpen. Veel van de gebouwen die er toen waren zijn ook nu nog van binnen te bekijken. De school, de kerk en de molen: een bezoek aan de oude vesting is een ware reis terug in de tijd.

Bron: visitgroningen.nl 


MEER INFORMATIE


ENTHOUSIAST? MELD JE AAN!

Ben je na het lezen van deze informatie enthousiast geworden om deel te nemen aan dit zangweekend? Meld je dan snel aan!