ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG

ZINGEN EN WANDELEN IN HET HEUVELLAND


ZANG- EN WANDELVAKANTIE JULI 2022

In de week van 25 juli - 1 augustus 2022 vond de eerste editie plaats van de Zomer Zangweek van Zangvakanties Zuid-Limburg. Maar liefst 26 dames uit Nederland en België meldden zich aan voor de zang- en wandelvakantie in het Zuid-Limburgse Heuvelland. 

We verbleven in de luxe gerenoveerde carréboerderij 'de Eyserhof' in Eys. Het landgoed Eyserhof ligt prachtig in het groen, net buiten de dorpskern van Eys. Na het nuttigen van het ontbijt in de ochtendzon op het terras, startte dirigent Wim Vluggen om 9.30 uur de repetities met een uitgebreide warming-up. Want ook aan het eind van de intensieve week moesten de stemmen natuurlijk nog fris klinken!


Rond het middaguur werd een fijne lunch bezorgd door LifLaf. Na de pauze hadden we een korte wandeling naar Café Sport, alwaar de middagrepetities plaatsvonden. En in de avonden maakten we een aantal langere wandelingen, waarbij we genoten van de vele vergezichten die Heuvelland rijk is. Op verzoek van de deelnemers brachten we ook een bezoek aan Maastricht om een glimp van André Rieu op te vangen! 


Op zondag 31 juli gaven we een sfeervol concert 'Music to Hear' in de goedgevulde H. Agatha Kerk van Eys. Op het programma stonden een 9-tal werken voor vrouwenkoor uit de 17e tot 21e eeuw, variërend van enkele bewerkingen van volksliederen tot muziek van componisten als Ola Gjeilo, Gustav Holst en Bjørn Kruse. 

 


Muzikaal Programma

* A Celtic Blessing - David Hamilton

* A Spotless Rose - Arr. Ola Gjeilo

* The Lass of Richmong Hill - Arr. David Andrew

* Music to Hear - Bjorn Kruse

* In the Merry Month of May - Henri Youll

* Sweet Kate - Robert Jones

* Scarbourough Fair 

* The Turtle Dove - Vaughan Williams

* Ave Maria - Gustav Holst 


Reviews Zangweek ZangvAkanties Zuid-Limburg

Goede dirigent waardoor de stem niet vermoeid wordt na langdurig zingen, interessante inzingoefeningen en goede tips qua ademhaling en techniek, rustige en aangename sfeer, mensen samen met dezelfde passie en diepgang, prachtige wandelingen met voortdurend views van 360 graden, culinaire verwennerij, fijne uitstapjes, positieve vibes op elk vlak, genieten van mooie muziek en een doorleefde koorklank.

Wat de organisatie betreft; oog voor detail, pure verwennerij, warm, niveau, veilige haven, mooie mensen, PER-FECT!

Heel erg leuk om een week zo intensief met een repertoire bezig te zijn, geleid door een hele kundige, ervaren, inspirerende dirigent Leuk om toe te werken naar een uitvoering, samen met een gezellige groep vrouwen. En dan ook nog vier prachtige wandelingen, lekker eten en een bezoek aan Maastricht! 

Zeer plezierige en kundige muzikale leiding, zorgvuldig samengesteld repertoire, uitstekende organisatie en verzorging, goede balans tussen hoeveelheid/ intensiteit van repetities en tijd voor andere activiteiten, duidelijke verwachtingen voor wat betreft zangniveau van de deelnemers en last but not least veel gezelligheid!

Ik kijk terug op een zeer geslaagde zangwandelweek die mijn verwachtingen in alle opzichten heeft overtroffen. Heel veel dank daarvoor!


FOTO's ZOMER ZANGWEEK 2022