ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG

ZINGEN EN WANDELEN IN HET HEUVELLAND


Zang- en Wandelvakantie Zomer 2023

In de week van 24 juli - 31 juli 2023 vond de tweede editie plaats van de Zomer Zangweek van Zangvakanties Zuid-Limburg. Dit jaar namen 30 zangeressen uit Nederland en België deel aan de zang- en wandelvakantie in het Limburgse Heuvelland.

De meeste dames kwamen alleen, sommigen met een zangvriendin en voor een aantal dames was er een weerzien met andere deelnemers die vorig jaar ook erbij waren. Na de ontvangst met Limburgse vlaai en een aantal kennismakingsactiviteiten op de hoeve van de carréboerderij 'de Eyserhof' was het ijs al snel gebroken. En ook dit jaar was het weer erg bijzonder om mee te maken hoe snel er verbondenheid ontstaat, door intensief met elkaar op te trekken en samen te zingen! 

Hoewel de weersvoorspellingen voor de week beduidend minder gunstig waren dan het jaar ervoor, bleken de weergoden ons toch gunstig gestemd! Zo hebben we een aantal avonden heerlijk gewandeld, genoten van een wijnproeverij in de avondzon in een wijngaard in Wahlwiller en - tussen de buien door - ook kunnen ontbijten en pauzeren op ons mooie terras bij Schuur 7.


Overdag werd er intensief gerepeteerd aan het gevarieerde - en zo nu en dan ook uitdagende -  muzikale programma dat dirigent Wim Vluggen speciaal voor deze week samenstelde met muziek van veelal Scandinavische componisten als Veljo Tormis en Einojuhani Rautavaara. 's Avonds werd er door een aantal deelnemers samen gekookt, gegeten en gemusiceerd. 


Op zondag 30 juli sloten we de week af met een sfeervol concert 'Mother & Child' voor een volle Kerk in Eys. De reacties van het publiek waren zeer lovend! Deelnemers en dirigent trots op het muzikale resultaat dat we samen hebben bereikt. Dat bleken uitstekende ingrediënten voor een gezellig diner met after-party in de groepsaccommodatie op de laatste avond van een geslaagde zangweek!

 


Concert 'Mother & Child'

Muzikaal Programma

  1. Ezili - arr. Sten Källman
  2. Lauliku lapsepõli - Veljo Tormis
  3. The Carpenter’s Son - Einojuhani Rautavaara
  4. Tota pulchra es - Maurice Duruflé
  5. Enkelit - Tellu Turkka 
  6. Ave Maria - Alice Tegnér
  7. Ninas Brudmarsch - Karin Eklundh
  8. Regina Angelorum - Pekka Kostiainen

ERVARINGEN VAN DEELNEEMSTERS

Heerlijk om samen te zingen met redelijk gevorderde koorzangers, mooi repertoire;
een prettige, geduldige dirigent die zangers in hun waarde laat. Fijne combinatie van zingen en wandelen en de mooie natuur in de omgeving van Eys. Uitstekende organisatie.


Ik heb van het samen zingen en de repetities genoten. Bijna iedereen was goed voorbereid en enthousiast. Wim heeft in die relatief korte tijd heel veel met ons bereikt.


Het heeft mij heel veel gegeven, het zingen maakte me blij, het werkte bevrijdend.
Het is boeiend om te ervaren wat samen zingen met het contact met de medezangers doet, je bent al snel verbonden met elkaar. De Eyserhof ligt in een prachtige omgeving, ik heb genoten van de wandelingen en van het verblijf in Eys.


Alle lof. Super! Voortdurende positieve insteek van zowel Danielle, Wim en Renate. Chapeau!

Ik heb een prachtige week gehad; goed verzorgd en georganiseerd met een mooi concert. Het heeft mij echt geraakt en geroerd. Complimenten voor Wim voor zijn prettige, vriendelijke en professionele wijze van repeteren. Ik heb veel geleerd om muziek nog beter te leren waarderen. Dit geeft mij inspiratie voor verdere verdieping in de muziek.


Organisatie was top, erg prettige en inspirerende dirigent. Zorgvuldig samengesteld programma, prachtige muziek. Ik heb enorm genoten. Veel aandacht voor inzingen. En de combinatie zingen en wandelen in het prachtige Zuid-Limburg is super.


Ik vond het geweldig. Vooral het muzikale gedeelte. Mijn focus lag ook vooral daarop. Dat ik daarnaast ook hele mooie mensen heb ontmoet, interessante gesprekken gevoerd heb en dubbel gelegen heb van de lach, is een prachtige bonus en extra mooi meegenomen.

Het is een geweldige ervaring om met een groep vrouwen die elkaar in het begin niet kent in zo'n korte tijd zo'n mooi resultaat neer te zetten met z'n allen.


Bij de repetities fijne opwarm -en inzingoefeningen. Heel prettig zoals de vaart erin zat en bleef. Zeer prettige opbouw en voortgang. Zeer goede aanwijzingen. Niets dan lof. Prettige sfeer tijdens de repetitie.


De repetities gingen in een ontspannen sfeer. Wim heeft, mede door zijn humor en respectvolle benadering, een mooie balans weten te vinden tussen "hard werken" en "zingen tijdens je vakantie". Hij heeft, zeker vanaf vrijdag, vele afwegingen en keuzes moeten maken. Respect daarvoor! Naar het einde toe heeft hij er ook voor gekozen om de zangers vooral vertrouwen mee te geven voor de uitvoering. Dat werd, al dan niet bewust, zeker gewaardeerd!