ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG

ZINGEN EN WANDELEN IN HET HEUVELLAND


ZANGWEEKEND 'Europese Volksmuziek' - September 2023

In het weekend van 8 - 11 september 2023 - het weekend waarin menig weerrecord sneuvelde - vond het Zangweekend 'Europese Volksmuziek' plaats in Eys. Vrijdag rond het middaguur meldden de eerste zangers en zangeressen zich in Schuur 7 van de Eyserhof, waar we het weekend openden met koffie en vlaai in de schaduw op het terras. 

De tropische temperatuur van ruim 30 graden hield ons niet tegen om 's middags een mooie wandeltocht te maken in de omgeving van Eys. Na afloop werd er gezamenlijk gedineerd bij Brasserie de Eyserhof en om 19.00 uur ging dan eindelijk de 1e repetitie van start in 't Gulpenerhoes in Gulpen. Na een uitgebreide warming-up en kennismaking met de andere deelnemers, middels de inzingoefening 'how are you today?', werd er een start gemaakt met het muzikale programma. Ook Wim liet zich niet tegenhouden door de hitte en gooide zijn beste danspasjes in de strijd om de gewenste lichtvoetigheid in de klank van Mary's Wedding te krijgen. 

Op zaterdag werd, na een ontbijtje in de ochtendzon, 's ochtends en 's middags intensief gerepeteerd aan het soms toch wel uitdagende repertoire. Met al die vreemde talen en het ingewikkelde ritme van Hayde Bre, Yano was er voldoende om ons in vast te bijten! Tijdens de laatste repetitie op zondagochtend werden 'de muzikale puntjes op de i' gezet, om op zondag namiddag een mooi concert te kunnen geven de H. Agathakerk van Eys. En wat was het een geslaagd concert! Na afloop werd er gezellig geborreld en uitbundig gezongen. De vrolijke 'hollaridiria's' van 'Der Hasbacher', een Oostenrijkse traditional, galmden nog lang na in de straten van Eys! 


Concert 'Europese Volksmuziek'

Muzikaal Programma

1. Ton pare no té nas - Catalonie

2. Hayde bre, Yano – Bulgarije

3. Alpen Rumba – Bayern (Duitsland)

4. Der Hasbåcher – Oostenrijk

5. Finlandia – Finland

6. Pūt, vējiņi – Letland

7. Mairi’s wedding – Schotland

8. Bruremarsj frå Valsøyfjord – Noorwegen

9. Carrickfergus – Ierland


  ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

  5 Sterren! Tot in de puntjes verzorgd. Inspirerende muzikale leiding. Leuk repertoire en fijne accommodatie. Hebben genoten van het samenzijn met zulke lieve mensen. Ook aan te bevelen voor muzikaal onderlegde families die graag samen zingen. 


  Ontzettend genoten van dit mooie weekend, heerlijk gezongen. Zelfs zonder zang-ervaring voelde ik mij heel welkom en heb veel geleerd. Het concert aan het einde was de kers op de taart. Het volgende weekend ben ik er weer bij!


  Ondergedompeld in een muzikaal bad, alles was tot in de puntjes geregeld door Danielle en bovenal heerlijk gezongen met Wim de koorkunstenaar en een gezellige groep medezangers en -zangeressen. Wat fijn dat er zoveel mannenstemmen waren, heerlijk die warme en stevige basis in het koor.
  Ik ben er volgend jaar weer bij!


  Verbinding van hoofd en hart, lichaam en ziel en verbinding met jullie lieve mensen, dat heb ik vaak gevoeld in het weekend en nu nog. Danielle, Wim, Renate en Ruud: dank jullie wel dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.


  Top dirigent en organisatie. Of het nu gaat om Afrikaanse koormuziek of Europese koormuziek: het blijft een genot om o.l.v. dirigent Wim Vluggen de liederen in te studeren. De organisatie zit goed in elkaar en alles gaat zeer vriendelijk en professioneel. Heel fijn om mee te maken.


  Echt een aanrader. Om met zijn allen aan een mooi repertoire te mogen werken in een super omgeving. Dank jullie wel

  Ik heb het even laten indalen… Wat een belevenis! Iets meer dan drie dagen met vreemden op een mooie plek met elkaar bezig geweest om in vreemde talen liederen met mooie en soms moeilijke melodiën en ritmes in te studeren. Wat begon met chaos en een onmogelijke taak leek, werd onder de bezielende leiding van Willem langzaam maar zeker een harmonieus geheel. En dat gold niet alleen in de repetitiezaal, maar ook daarbuiten. Soms leek het alsof we elkaar al jaren kenden. Mooie en soms persoonlijke gesprekken, onder genot van een goed glas wijn, tot in de kleine uurtjes.

  Iedereen ontzettend bedankt voor deze bijzondere belevenis. In maart weer? Als het lukt, voor mij wel!  FOTO's ZANGWEEKEND 2023