ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG


ZANGWEEKEND 'SONGS FOR MALAWI'

In het weekend van 1-2 juni 2024 kwamen zo'n 75 zangers uit Nederland en België samen in Maastricht om onder leiding van dirigent Wim Vluggen een programma met Afrikaanse koormuziek in te studeren.

Op zondag 2 juni werd het weekend afgesloten met het benefietconcert 'Songs for Malawi' in een volle St. Jan op het Vrijthof te Maastricht. Dit concert bracht maar liefst 900 euro op dat via Stichting Vrienden van St. John's Mzuzu ten goede is gekomen aan het Sonda centrum in Malawi. Hier kunnen jongvolwassenen een beroepsopleiding volgen. Ook wordt er opvang geboden aan kwetsbare kinderen tot zes jaar.


Muzikaal Programma

1. Singabahambayo

2. Maningi daba

3. Senzeni na

4. Shiloyini makanana

5. Bawo thixo somandla

6. Ukuthula

7. Thula Sizwe

8. Pata Pata


REVIEWS

Ik vond het een geweldige ervaring en merk dat ik nu, twee dagen later nog steeds allerlei liedjes aan het zingen ben. Het is dus helemaal geland. Verder nogmaals mijn complimenten voor de geweldige dirigent, die in twee dagen van “een zootje ongeregeld“ het beste in de zangers naar boven kan halen!


Ik heb ontzettend genoten en me verwonderd hoe Wim in zo’n korte tijd ons zoveel liedjes heeft kunnen aanleren! Dat op een humoristische manier, met discipline. Ook vond ik de organisatie en communicatie door Danielle heel fijn.


Compliment voor Daniëlle en collega's, altijd vriendelijk en fijne sfeer. Wim is een heel goede en fijne dirigent. Chapeau!


Wilde nog kwijt dat Wim Vluggen een zeer inspirerende dirigent is die mensen in zijn enthousiasme weet mee te slepen. Ik heb tijdens de twee dagen dingen van zijn repetitietechniek opgepikt die ik in mijn eigen dirigeerpraktijk kan/ga gebruiken. Immers: nooit te oud om te leren en inzichten op te doen!


Het was voor mij een geweldige beleving om met zoveel mensen te zingen. Jammer dat het niet altijd goed ging maar iedereen deed enorm zijn best, het maakte je vrolijk. Dankjewel Wim en Danielle voor jullie inzet en vooral geduld. Heel erg de moeite waard.


Ik heb het heerlijk gevonden, ook de start met ruim tijd voor lichaam los maken ademoefeningen en inzingen hielp om lekker ontspannen te gaan zingen