ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG 

ZINGEN VOOR MALAWI


ZANGWEEKEND HERFST 2022

In het weekend van 29-30 oktober 2022 organiseert Zangvakanties Zuid-Limburg een zangweekend in Maastricht voor amateurzangers. Tijdens dit weekend wordt een muzikaal programma ingestudeerd met 4-stemmige Afrikaanse koormuziek, dat we op zondagmiddag uitvoeren in de St. Janskerk op het Vrijthof in Maastricht. De opbrengsten van dit concert komen via Stichting Vrienden van St. John's, Mzuzu ten goede aan het Sonda centrum in Malawi. Hier kunnen jongvolwassenen een beroepsopleiding volgen. Ook wordt er opvang geboden aan kwetsbare kinderen tot zes jaar.

ZING JE MEE VOOR MALAWI?

Wie al eerder Afrikaanse koormuziek zong, weet dat dit garant staat voor pakkende melodielijnen, swingende ritmes en bergen energie! Vrijwel iedereen wordt direct vrolijk bij het horen van deze muziek. 

Wil je dit beleven tijdens een gezellig zangweekend in het sfeervolle Maastricht? Meld je dan aan voor ons zangweekend voor Malawi in oktober 2022! Plezier staat voorop dit weekend. Dit maakt dat het minder van belang is of je wel of niet van blad kunt lezen of dat je pas kort of al langer zingt in een koor. Voor het muzikale genot van je medezangers en publiek is het uiteraard wel een vereiste dat je toon kunt houden ;-)


DAGPROGRAMMA ZANGWEEKEND HERFST 2022

We starten het zangweekend op zaterdag 29 oktober 2022 om 10.00 uur in de repetitieruimte nabij het Vrijthof. Na de warming-up gaan we snel aan de slag met het instuderen van de eerste Afrikaanse muziekstukken die dirigent Wim Vluggen voor dit weekend heeft geselecteerd. Om 12.30 uur is er een uurtje pauze, waarbij we gezamenlijk genieten van de verzorgde lunch. Om 13.30 uur begint het tweede repetitieblok, waarin we aan de slag gaan met de resterende muziekstukken die op het programma staan om zondag uit te voeren. Na een korte koffiepauze in de middag, repeteren we door tot 17.00 uur. Daarna is de eerste repetitiedag ten einde en is iedereen vrij om op eigen gelegenheid - of met koorgenoten - het Bourgondische leven in Maastricht te gaan verkennen. 


Op zondagochtend 30 oktober start de tweede repetitiedag om 10.00 uur. Ook dan wordt er na de warming-up gerepeteerd tot aan de lunchpauze met verzorgde lunch om 12.30 uur. In de middagrepetitie zetten we de muzikale puntjes op de i. Rond 16.00 uur lopen we richting St. Jans Kerk op het Vrijthof, alwaar het afsluitende concert zal plaatsvinden. 


MUZIKAAL PROGRAMMA 

Het muzikale programma voor dit zangweekend staat in het teken van Afrikaanse koormuziek. Oftewel; muziek met pakkende melodielijnen, swingende ritmes en boordevol energie! Dirigent Wim Vluggen, die al eerder projectkoren leidde met een Afrikaans programma, heeft ook voor dit project een mooi repertoire met 4-stemmige Afrikaanse koormuziek samengesteld.

Dit zijn de stukken die voor dit zangweekend op het programma staan: 

 1. Shosholoza
 2. Hamba Nathi
 3. Siyahamba
 4. Ukuthula
 5. Thula sizwe
 6. Inzima lendlela
 7. Nginesi ponono
 8. Sanctus uit de Missa Luba

Hieronder vast een klein voorproefje:


KOSTEN

De kosten voor dit zangweekend bedragen 85,-. (regulier tarief) en 50,- euro voor studenten. In dit bedrag zit inbegrepen de repetities onder leiding van een professioneel dirigent om toe te werken naar het afsluitende benefietconcert op zondag. Verder zit in deze prijs inbegrepen de lunch voor beide dagen en koffie/ thee. 

Het verblijf zit in dit arrangement niet inbegrepen. Wél hebben we met een aantal hotels in het centrum van Maastricht een speciale korting kunnen afspreken voor deelnemers van het zangweekend. Na het invullen van het aanmeldformulier voor het zangweekend, ontvang je een kortingscode waarmee je tegen gereduceerd tarief een overnachting kunt boeken bij een van onderstaande hotels.

HOTELSUGGESTIES 

MELD JE AAN!


Na het verzenden van je aanmelding ontvang je een mail met de betaalinstructies.

VOORWAARDEN

 • In verband met de samenstelling en balans van het koor kan het zijn dat er wanneer je je aanmeldt sprake is van een wachtlijst voor jouw stemgroep. Je wordt hierover per mail geïnformeerd. 
 • Je aanmelding is pas definitief na het overmaken van het aanmeldbedrag. 
 • Mocht het zangweekend onverhoopt niet door kunnen gaan (bijvoorbeeld door nieuwe Covid-maatregelen), storten we het aanmeldbedrag terug. 
 • Mocht je zelf besluiten om te annuleren, kan het aanmeldbedrag niet meer geretourneerd worden.