ZANGVAKANTIES ZUID-LIMBURG

ZINGEN EN WANDELEN IN HET HEUVELLAND


ZANGWEEKEND 'Wereldmuziek' - Maart 2024

In het weekend van 8 - 11 maart 2024 vond het Zangweekend 'Wereldmuziek' plaats in Eys. Vrijdag rond het middaguur meldden de eerste zangers en zangeressen zich in Schuur 7 van de Eyserhof, waar we het weekend openden met koffie en Limburgse vlaai. 

Bij een mooi voorjaarszonnetje werd er 's middags een wandeltocht gemaakt in de omgeving van Eys. Een fijne gelegenheid om kennis te maken met de andere zangers en voor sommigen ook een warm weerzien met elkaar na het vorige zangweekend in september! Na afloop werd er gezamenlijk gedineerd bij Brasserie de Eyserhof en om 19.00 uur ging dan eindelijk de 1e repetitie van start in 't Gulpenerhoes in Gulpen. Na een uitgebreide warming-up, werd al snel kennis gemaakt met de uitdagende tekst en uitspraak van het Mongoolse stuk Dörven Dalai. Baruun chi dalai giin khaaan usan dr adil tungalag yumaa; wat waren we blij dat de componist van het Indiase Dravidian Dithyramb zich had beperkt tot 'nanana' als songtekst!


Ook op zaterdag werd er 's ochtends en 's middags intensief gerepeteerd aan het toch wel pittige repertoire. Met al die vreemde talen was er voldoende om ons in vast te bijten! Tijdens de laatste repetitie op zondagochtend bij Cafe Sport in Eys werden 'de muzikale puntjes op de i' gezet, om op zondag namiddag een mooi concert te kunnen geven de H. Agathakerk van Eys. En wat was het weer een bijzonder concert! Een geweldige afsluiting van een bijzonder mooi zangweekend! 


Concert 'Een Muzikale Wereldreis'


Muzikaal Programma


1. Shenandoah - Piers McLeish (USA)

2. Hanacpachap (Ecuador)

3. Dravidian Dithyramb - Vivtor Paranjoti (India)

4. Tunggare - Stephen Leek (Australië) 

5. Haru no hi urara (canon) - Ichiro Suzuki (Japan)

6. Nginesi ponono - Michael Gohl (Zuid-Afrika)

7. Dörven Dalai - Yongrub (Mongolië) 

8. Kua Rongo Mai Koe - Eddy Quaid (New Zeeland) 


  ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

  Het weekend was weer net zo mooi als het weekend ervoor, het voelt bijna als thuiskomen, zo gezellig met elkaar en in een hele mooie omgeving. Iedere keer weer iets meer van het mooie Zuid-Limburg ontdekken, zowel de natuur als de lieve en gezellige mensen. Ik zou bijna vergeten dat we ook hebben gezongen. Wim, de perfecte combinatie van docent en dirigent, heeft me weer vrij doen laten zingen met een voor mij onbekend, maar heel mooi en divers repertoire. Bedankt!


  Het was een topweekend met (best) hard werken en gezelligheid. Precies goed.


  Zeker heb ik erg genoten van het hele weekend met wandelen en zingen. Ook fijn als je van ver komt om maandag te kunnen vertrekken. Aardige deelnemers en zorgzame leiding! Vlaai heerlijk! Ik miste bij de lunch smaakvolle hartige salades of een soepje. Tot een volgende keer.


  Steeds origineel en verrassend repertoire, aangename professionele aanpak. Bedankt Wim!


  Nogmaals heel erg bedankt voor jullie gastvrije en lieve ontvangst en goede en prettige manier van het instuderen van de liedjes. En voor jullie gezelligheid!


  Prachtig repertoire. Repetities waren zo voorbij. het was genieten!